نکات درشت اشپزی

باسلام خدمت همه شما عذرمیخوام که کمی دیرشدولی دست پراومدم.ازاون اوایل ازدواجم که یادم میاد که هنوز بعضی غذاهاروبلدنبودم درست کنم ولی دلم هم نمیخواست جلوی بقیه کم نیارم خنده ام میگیره.راستش من خیلی اشپزی دوست دارم وهمیشه دلم میخواد غذاهام تک باشه وتاحالاهم بوده شاید خیلی ازشماهم دلتون بخواد اینطوری باشین این امرممکن نیست مگر اینکه یه سری نکات ریزخانه داری واشپزی روبلدباشین(البته من برای تازه عروسها میگم شما که ماشاالله استادمنید)به نظرمن اشپزی یکی ازهنرهای اصلی زن هست که اگربلدنباشه عواقب بدی داره ازجمله عواقب اون فراری شدن مردازخونه هست وباعث میشه که مرد این دفعه که قبل از اومدن به خونه میره خونه مامان جونش اونجاناهارشوبخوره بعدش هم بیادخونه وبهانه های مختلف برای نخوردن دستپخت شمابیاره که گرسنه ام نیست و خیلی خسته ام وخیلی اب خوردم اشتهاندارم و...خلاصه ازاین جورحرفا.پس اگه میخوایدشوهرتون ازراه نرسیده بره توی آشپزخونه وبرای خوردن غذای شمابال بال بزنه خوب گوش کنید

ابتدایه سری نکات رو میگم که لازمه کار هردفعه شماست وهربارکه میخواید غذادرست کنیداینارورعایت کنید  

یکی از چیزهایی کی هرروزتوی سفره ما ایرانیهاست برنجه ولی همین برنج درست کردن چندتاقلق داره: 

        برنج را حتی المقدورازشب یا صبح خیلی زود خیس کنید.البته بسته به نوع برنج متفاوت است ولی من تابحال همه نوع برنج رابه همین روش امتحان کرده ام.برنج راکمی بااب سردمیشوییم وروی ان را پراز اب کنید. 

       هنگام پخت مقداری اب رادریک قابلمه روی شعله گازمیگذاریم وزیران رازیادمیکنیم تاهم قابلمه ماسیاه نشودوهم اب به سرعت جوش بیاید.دقت کنیدکه همیشه برای پخت اولیه غذاازاب سرداستفاده کنید مگرمواقعی که عجله دارید. 

       قبل از اینکه برنج رادراب جوش بریزیم ابتدااب روی برنج راخالی میکنیم وروی برنج کمی اب گرم میریزیم ودوباره خالی میکنیم سپس ان رادرون اب جوش میریزیم این کارباعث میشود برنج خوردنشودچون دانه های برنج سرددراب جوش خوردمیشودهمچنین سرعت جوش امدن برنج رانیزبالامیبرد.سپس به تعدادهرپیمانه برنج همانقدرنمک میریزیم(۴پ برنج۴پ نمک). 

اگربخوهید برنج خیلی قدبکشد هنگامی که برنج دراب شروع به غل زدن کرد یه لیوان اب سرد دران بریزیدوبرای اینکه برنج سفیدشودچندقطره ابلیموبریزید. 

      وقت ابکش کردن برنج هم خیلی مهم است برای اینکه بفهمیدزمان ابکش کردن فرارسیده یانه میتوانید یک دانه برنج رابین دوانگشت فشاردهید اگربه راحتی نرم شدفقط مغزوسط ان سفت است دیگروقت ابکش کردن است ویا میتوانید زیربرنج راخیلی کم کنیداگرچنددانه برنج روی اب ایستاده باشند زمان ابکش کردن است. 

      هنگامی که برنج راابکش کردیم کمی اب ولرم روی ان میریزیم تانمک اضافی ونرمی برنج برطرف شود.سپس قابلمه رانیزتمیزمیشوییم تانرمی برنج ازان پاک شود.ته قابلمه راخشک میکنیم وان را روی شعله میگذاریم هنگامی که اب قابلمه خشک درون ان راکمی روغن میریزیم وازسیبزمینیهای حلقه شده؛کاهو؛بادمجانهای خیلی نازک؛ماست وتخم مرغ وزعفران ویانان  میتوان برای ته دیگ ان استفاده کرد.(طریقه درست کردن هرنوع ته دیگ راکه بخواهیدمیگویم) 

      سپس برنج رابه ارامی درقابلمه میریزیم وان راکاملا جمع میکنیم چندلحظه زیران رازیاد میگذاریم وسپس دمکنی دورسرقابلمه کرده وزیران راکم میکنیم تابرنج مادم بکشد.قابلمه برنج راحتما یک ربع قبل از کشیدن از روی شعله بردارید درظرفشویی بگذاریدوزیر ان راکمی اب سرد بریزید اینکارباعث میشودته دیگ ان به راحتی کنده شود. 

برای تهیه اب زعفران خوش رنگ کمی زعفران ساییده رادراب جوش حل تقریبا ۳یا۴ دقیقه روی شعله بگذارید وپس از کمی که جوش خورد ازروی گازبرداریدروی ان در بگذارید ونیم ساعتی ان رادم کنید.برنج زعفرانی شما اماده است 

 

                                                نوش جان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات 2 + ارسال نظر
ابراهیم یکشنبه 13 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:50 ق.ظ http://www.ebrahim-alef.blogsky.com

سلام به کدبانوی شیرازی
دو تا نقد کوچولو دارم :
- هنر یا استعداد آشپزی مختص خانوم ها نیست ، گر چه باید اذعان کرد که خانوم ها سلیقه و عشق بیشتری در پخت غذا به خرج میدن
- خانوم ها صرفا برای پخت و پز ، رفت و روب ؛ و بشور بساب زاده نشدن . البته ما مردها همیشه از اینگونه کارها به بهانه های مختلف طفره میریم ولی با اینکه یه همسر کدبانو یه گوهر کیمیاست اما اگه این کارا رو هم بلد نباشه چیزی از ما آقایون کمتر نداره
منتظر دستور تهیه ی خورشت های خوشمزه میمونم
پایدار باشی
ابراهیم - سلیمانیه

سلام خورشت هم اماده شدتشریف بیارید

ی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 03:46 ب.ظ

ضمن عرض تبریک به شما دوست عزیز که توانسته اید با زحمات فراوان وبلاگ بسیار زیبای خود را در میهن بلاگ به ثبت برسانید...و تشکر فراوان بابت مطالب بسیار ارزنده و فواید ان برای هر بازدید کننده ای...شما را به گروه بزرگ اکسین ادز جهت درج وبلاگ خود و زیباسازی محیط وبلاگ، به ازای ثبت وبلاگ و واریز پول توسط ما به شماره حساب بانکی شما دعوت مینماییم...
ثبت نام با شما....بازدید روزانه از وبلاگتان و واریز پول به حساب بانکی شما توسط ما...کافیست در سایت زیر ادرس وبلاگ و شماره حساب بانکی خود را درج نمایید..در هر کجا که هستید..بعد از 24 ساعت تاثیر انرا خواهید دید.
عضویت سریع:
http://www.oxinads.com/?a=22810
شما میتوانید با کار کردن در این سیستم به در آمد بسیار خوبی از این سیستم برسید
اگر باور ندارید میتوانید خودتان امتحان کنید
عضویت سریع فقط در اینجا:
http://www.oxinads.com/?a=22810
http://www.oxinads.com/?a=22810

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد