حلوا

                          حلوا  

 

باسلام خیلی عذر میخوام من چند روزی کسالت داشتم نتونستم بیام ولی الان خدا رو شکر بهترم.  

 

ایام شهادت بانوی دو عالم صدیقه کبری(س) را خدمت صاحب الزمان وهمه شما تسلیت عرض میکنم .  

تاگشودنددرحجره ام الحسنین 

            گفت با گریه حسن:آجرک الله حسین 

ادامه مطلب ...

سرخ کردن سیب زمینی

یک نکته مهم راجع به سرخ کردن سیب زمینی اینکه سیب زمینی راپس از خلال کردن بشویید وبعدازاینکه اب ان رفت دریک ماهی تابه به اندازه لازم روغن سرخ کردنی بریزید و در ان کمی نمک وکمی زردچوبه بریزید نمک باعث میشودکه سیب زمینی به ماهی تابه نچسبد حتی اگر تفلون هم نباشد وزردچوبه باعث میشود سیب زمینیها طلایی و خوشرنگ سرخ شوند. 

خورشتها

 

خورشتهاهم عضومهم سفره ماایرانیان هستند.ازانجاکه سلیقه ها وعلایق فرق میکنندمیبینید که غذانیزمتنوعند.انواع خورشتها: 

خورشت قیمه 

قرمه سبزی 

خورشت بادمجان 

خورشت فسنجان 

خورشت کرفس 

خورشت به 

خورشت قیمه بادمجان 

خورشت الواسفناج 

خورشت بامیه 

خورشت کنگر 

درتهیه خورشتها نیز یکسری نکات وجودداردکه من هرروزکه اموزش ان خورشت را میگویم نکات ان رانیزمتذکرمیشوم. 

                             خورشت قیمه 

موادلازم برای ۴نفر:  

گوشت بدون استخوان ۴۰۰گرم 

لپه یک لیوان 

روغن ۴قاشق غذاخوری 

پیازمتوسط۲عدد 

رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری 

نمک وفلفل زردچوبه وزعفران به مقدارلازم

لیموعمانی ۳عدد 

سیب زمینی کوچک ۱عدد 

 گوشت رابه قطعات کوچک تقسیم میکنیم وپیازهارادر یک قابلمه خوردمیکنیم وروغن رانیزبه ان اضافه کرده وروی گازمیگذاریم پس ازاینکه اب پیازکمی گرفته شدوپیازکمی تفت خوردکمی زردچوبه به پیازاضافه میکنیم وسپس گوشتهارابه ان اضافه میکنیم ومیگذاریم با پیاز به خوبی تفت بخوردوکمی سرخ شود.اگر گوشتها راپس از سرخ شدن پیاز بریزیم گوشت زمان کافی برای سرخ شدن ندارد وپیازهامیسوزند ولی هنگامی که گوشت را قبل از سرخ شدن پیاز بریزیم هردو به خوبی باهم سرخ میشوندوقتی گوشت وپیازکاملا سرخ شدند انگاه ادویه و رب گوجه را اضافه میکنیم وکمی تفت میدهیم وسپس به مقدارلازم روی ان اب سرداز شیرمیریزیم پس ازبه جوش امدن اب میگذاریم به مدت ۲ساعت گوشت بپزد .اب سرد باعث میشود ویتامینهای گوشت از بین نروند.پس از اینکه گوشت راتست کردیم اگر مقداری نرم شده سپس لپه را که از شب قبل خیس کرده ایم را درون ان میریزیم وسیب زمینی رانیز پوست کنده وبه صورت درسته در خورشت میاندازیم لیمو عمانیهاراشسته ودرهرکدام یک سوراخ کوچک ایجاکرده ودرخورشت میاندازیم دوباره در خورشت را میگذاریم درحین پخت اگراب خورشت کم شود حتما ازاب جوش استفاده کنیدچون اب سرد گوشت در حال پخت را سفت میکند.دقت داشته باشید که من هنوز نمک را اضافه نکرده ام چون نمک پخت گوشت را به تاخیرمی اندازدولیموعمانی راهم که چاشنی خورشت است پس از پخت گوشت اضافه کردم پس از گذشت نیم ساعت تا چهل دقیقه دقت میکنیم اگر لپه پخته سیب زمینی را بیرون می اوریم وان را با گوشت کوب له میکنیم ودوباره به خورشت برمیگردانیم این کارغلظت خورشت رازیاد میکند چون این خورشت مانندقرمه سبزی نیست که اب ان خودبه خودموادداشته باشد به همین جهت سیب زمینی اب خورشت قیمه را که رقیق است غلیظ میکند سپس نمک و فلفل وزعفران را اضافه کرده ودر قابلمه رامیگذاریم به مدت یک ربع تا بیست دقیقه جابیفتدحالاخورشت ما اماده ا ست ان را میکشیم وباسیب زمینی خلال شده سرخ شده تزیین میکنیم. 

نکات درشت اشپزی

باسلام خدمت همه شما عذرمیخوام که کمی دیرشدولی دست پراومدم.ازاون اوایل ازدواجم که یادم میاد که هنوز بعضی غذاهاروبلدنبودم درست کنم ولی دلم هم نمیخواست جلوی بقیه کم نیارم خنده ام میگیره.راستش من خیلی اشپزی دوست دارم وهمیشه دلم میخواد غذاهام تک باشه وتاحالاهم بوده شاید خیلی ازشماهم دلتون بخواد اینطوری باشین این امرممکن نیست مگر اینکه یه سری نکات ریزخانه داری واشپزی روبلدباشین(البته من برای تازه عروسها میگم شما که ماشاالله استادمنید)به نظرمن اشپزی یکی ازهنرهای اصلی زن هست که اگربلدنباشه عواقب بدی داره ازجمله عواقب اون فراری شدن مردازخونه هست وباعث میشه که مرد این دفعه که قبل از اومدن به خونه میره خونه مامان جونش اونجاناهارشوبخوره بعدش هم بیادخونه وبهانه های مختلف برای نخوردن دستپخت شمابیاره که گرسنه ام نیست و خیلی خسته ام وخیلی اب خوردم اشتهاندارم و...خلاصه ازاین جورحرفا.پس اگه میخوایدشوهرتون ازراه نرسیده بره توی آشپزخونه وبرای خوردن غذای شمابال بال بزنه خوب گوش کنید

ابتدایه سری نکات رو میگم که لازمه کار هردفعه شماست وهربارکه میخواید غذادرست کنیداینارورعایت کنید  

یکی از چیزهایی کی هرروزتوی سفره ما ایرانیهاست برنجه ولی همین برنج درست کردن چندتاقلق داره: 

        برنج را حتی المقدورازشب یا صبح خیلی زود خیس کنید.البته بسته به نوع برنج متفاوت است ولی من تابحال همه نوع برنج رابه همین روش امتحان کرده ام.برنج راکمی بااب سردمیشوییم وروی ان را پراز اب کنید. 

       هنگام پخت مقداری اب رادریک قابلمه روی شعله گازمیگذاریم وزیران رازیادمیکنیم تاهم قابلمه ماسیاه نشودوهم اب به سرعت جوش بیاید.دقت کنیدکه همیشه برای پخت اولیه غذاازاب سرداستفاده کنید مگرمواقعی که عجله دارید. 

       قبل از اینکه برنج رادراب جوش بریزیم ابتدااب روی برنج راخالی میکنیم وروی برنج کمی اب گرم میریزیم ودوباره خالی میکنیم سپس ان رادرون اب جوش میریزیم این کارباعث میشود برنج خوردنشودچون دانه های برنج سرددراب جوش خوردمیشودهمچنین سرعت جوش امدن برنج رانیزبالامیبرد.سپس به تعدادهرپیمانه برنج همانقدرنمک میریزیم(۴پ برنج۴پ نمک). 

اگربخوهید برنج خیلی قدبکشد هنگامی که برنج دراب شروع به غل زدن کرد یه لیوان اب سرد دران بریزیدوبرای اینکه برنج سفیدشودچندقطره ابلیموبریزید. 

      وقت ابکش کردن برنج هم خیلی مهم است برای اینکه بفهمیدزمان ابکش کردن فرارسیده یانه میتوانید یک دانه برنج رابین دوانگشت فشاردهید اگربه راحتی نرم شدفقط مغزوسط ان سفت است دیگروقت ابکش کردن است ویا میتوانید زیربرنج راخیلی کم کنیداگرچنددانه برنج روی اب ایستاده باشند زمان ابکش کردن است. 

      هنگامی که برنج راابکش کردیم کمی اب ولرم روی ان میریزیم تانمک اضافی ونرمی برنج برطرف شود.سپس قابلمه رانیزتمیزمیشوییم تانرمی برنج ازان پاک شود.ته قابلمه راخشک میکنیم وان را روی شعله میگذاریم هنگامی که اب قابلمه خشک درون ان راکمی روغن میریزیم وازسیبزمینیهای حلقه شده؛کاهو؛بادمجانهای خیلی نازک؛ماست وتخم مرغ وزعفران ویانان  میتوان برای ته دیگ ان استفاده کرد.(طریقه درست کردن هرنوع ته دیگ راکه بخواهیدمیگویم) 

      سپس برنج رابه ارامی درقابلمه میریزیم وان راکاملا جمع میکنیم چندلحظه زیران رازیاد میگذاریم وسپس دمکنی دورسرقابلمه کرده وزیران راکم میکنیم تابرنج مادم بکشد.قابلمه برنج راحتما یک ربع قبل از کشیدن از روی شعله بردارید درظرفشویی بگذاریدوزیر ان راکمی اب سرد بریزید اینکارباعث میشودته دیگ ان به راحتی کنده شود. 

برای تهیه اب زعفران خوش رنگ کمی زعفران ساییده رادراب جوش حل تقریبا ۳یا۴ دقیقه روی شعله بگذارید وپس از کمی که جوش خورد ازروی گازبرداریدروی ان در بگذارید ونیم ساعتی ان رادم کنید.برنج زعفرانی شما اماده است 

 

                                                نوش جان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

معرفی

سلام میکنم خدمت همه اشپزهاوغیراشپزهامن یک اشپزشیرازی هستم که تصمیم گرفتم یه سری غذاهای خوشمزه شیرازرواموزش بدم خلاصه میخوام هنرشیرازیهاروبه نمایش بذارم چون امروزسایتمودرست کردم ازفرداباهمه نوع غذادرخدمتتون هستم نه تنهاشیرازی بلکه ازهمه ایران